Webshop Vitamins & More

Calorie-arme bakspray

Het gebruik van bakspray is een gemakkelijke manier om de dagelijkse calorie-inname te verlagen. Doordat de olie als een fijne nevel uit de spuitbus komt zal veel minder olie nodig zijn om aanbakken te voorkomen, zeker als ook een pan met antiaanbaklaag gebruikt wordt.

De bekendste bakspray is die van het Amerikaanse merk Pam. Inmiddels is er een uitgebreid assortiment typen en smaken Pam-spray. De“original” Pam-spray bevat Canola. Dit is koolzaadolie van een in Canada gecultiveerd gewas. Canola is arm aan het schadelijke erucazuur. De smaak van Canola is neutraal. Het rookpunt (de temperatuur waarop een olie ontbonden wordt en schadelijke stoffen ontstaan) van Canola ligt rond de 200 graden Celsius. Dit is vrij hoog en biedt daardoor meer mogelijkheden in de keuken. Ter vergelijking: olijfolie heeft een rookpunt van 160 graden. Dit geldt dus ook voor de Pam “olive oil” bakspray.