Eiwit Oliebollen? Probeer deze eiwitrijke einde jaars snack! — VNMshop Doorgaan naar inhoud
ONZE FYSIEKE WINKELS ZIJN TIJDELIJK GESLOTEN VANWEGE DE LOCKDOWN. JE KUNT WEL GEWOON ONLINE BESTELLEN
ONZE FYSIEKE WINKELS ZIJN TIJDELIJK GESLOTEN VANWEGE DE LOCKDOWN. JE KUNT WEL GEWOON ONLINE BESTELLEN

Eiwit Oliebollen

Eiwit Oliebollen


2 minute read

Ons december recept voor eiwit oliebollen

Het is alweer december, de maand van gezelligheid met Kerst en de jaarwisseling! Maar ook de maand van gevuld speculaas, warme chocolademelk en de roomboterstaaf. Is December voor jou ook altijd de moeilijkste maand om je aan een gezond dieet te houden? Wees gerust, je bent niet de enige! Speciaal voor jou delen wij daarom ons Vnmshop recept voor eiwit oliebollen. Heerlijk, vol met eiwitten en nog gezond ook. Wij kunnen er in ieder geval niet van af blijven! 

Ingrediënten voor eiwit oliebollen

Voor 10 – 12 heerlijke eiwit oliebollen heb je de volgende ingrediënten nodig:
• 250 gram tarwebloem
• 250 gram plantaardige kwark
• 80 gram geweekte rozijnen of krenten
• 1 1/2 maatschep IQ Nutrition Iso-Whey vanille (verkrijgbaar bij Vnmshop)
• 4 eet lepel aquafaba (dit is het vocht uit een blik kikkererwten)
• 1 eet lepel kokosolie
• 1 thee lepel kaneel
• 1/2 thee lepel koekkruiden
• 1 thee lepel bakpoeder
• 1 eet lepel agavesiroop
• snufje zout

Bereidingswijze van eiwit oliebollen

Het maken van eiwit oliebollen is niet heel moeilijk. Alles wat je nodig hebt zijn de ingrediënten, een grote kom, een oven en bakpapier. Doordat je het bereidt in de oven zijn de oliebollen al een stuk gezonder dan de normale variant die natuurlijk in olie gebakken worden.

1: Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden.
2: Smelt daarna de kokosolie en mix dit met de kwark, aquafaba en agavesiroop tot een glad geheel in een blender of kom.
3: Hierna voeg je de de rest van de ingrediënten toe, behalve de rozijnen of krenten. Meng goed door elkaar zodat het een glad deeg wordt.
4: Als laatste meng je nu de geweekte rozijnen of krenten door het beslag.
5: Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Maak met je handen 10 tot 12 bolletjes van deeg en plaats deze op de bakplaat.
6: Plaats de bakplaat met eiwit oliebollen in de voorverwarmde oven. Laat deze ongeveer 15 minuten bakken. Als de oliebollen na een kwartier goudbruin zijn dan kun je ze eruit halen voordat ze crunchy worden.
7: De eiwitrijke oliebollen zijn warm het lekkerst en natuurlijk met poedersuiker (een beetje zondigen mag gewoon)

Voedingswaarde per eiwit oliebol

• Energie – Kcal: 165
• Vetten: 3,3g
• Koolhydraten: 26,1g
• Vezels: 1,5g
• Eiwitten: 7,2g

« Back to Blog

Liquid error: Could not find asset snippets/estimated-delivery-days.liquid