VNM Doorgaan naar inhoud

Lockdown + avondklok transformatie challenge! Deel 3

Lockdown + avondklok transformatie challenge! Deel 3


4 minute read

Daar zijn we weer! Inmiddels zitten de eerste 2 weken van mijn lockdown transformatie challenge erop en is het tijd voor de strategie van de komende week!

Maar eerst even het resultaat van de afgelopen 2 weken:

lockdown transformatie challenge

Ik kan niet anders dan tevreden zijn met het resultaat dat ik in de afgelopen 2 weken heb behaald.

Alle dagen heb ik mij strikt aan mijn voedingsplan gehouden, mijn dagelijkste 45 minuten cardio gedaan en kracht training gedaan.

Normaal gesproken is het wel aangeraden om 1 dagje lekker rust te nemen van in iedergeval de krachttraining, om goed te kunnen herstellen. Deze regel heb ik nu voor het eerst in mijn 21 jaar trainen verbroken, omdat ik eigenlijk geen dag te verliezen heb met een transformatie challenge van maar 4 weken.

Wat ik wel heb gedaan is steeds andere spieren getraind. Grotere spier groepen zoals benen, rug en borst en schouders, krijgen de voorkeur boven een kleinere spiergroep. Elke dag probeer ik 1 grote spiergroep te trainen waar ik dan 3 tot 4 oefeningen voor doe. Als ik de grote spiergroep gedaan heb, pak ik daar meestal nog 1 kleine spiergroep (biceps, triceps, buik, onderarmen, kuiten bij) Ik zorg er altijd voor dat ik alleen spieren train waar ik geen spierpijn meer in voel.

Het gaat nu goed dus ik ga niet te veel veranderen. Het iedere dag gedisciplineerd cardio doen is voor mij persoonlijk de grootste struggle. Als ik in de ochtend wakker word is dat het laatste waar ik zin in heb. Ik ben persoonlijk ook iemand die veel meer plezier haalt uit krachttraining dan cardio training. Daarom ga ik ook deze week de cardio gewoon ongewijzigd laten op 45 minuten per dag.

De krachttraining doe ik al iedere dag, om dat 2x daags te gaan doen gaat te veel tijd van mij vragen + het zal niet bevorderend zijn voor het herstel. Met elke dag  krachttraining zit ik al aan meer dan genoeg. Ook dit blijft ongewijzigd.

Wat ik wel ga doen is mijn koolhydraten (150 gram zoete aardappel) voor mijn krachttraining weghalen en tegelijkertijd mijn koolhydraten (havermout) na mijn krachttraining verhogen met 25 gram.  Mijn calorie totaal per dag en mijn koolhydraatinname per dag zullen maar ietsjes dalen.  Wat wel zo zal zijn is dat er weinig koolhydraten voor mijn krachttrainingen beschikbaar zullen zijn. Ik ga mijn lichaam dus dwingen om nog meer calorieen uit vet te gaan als brandstof voor mijn training te gebruiken. Op weinig tot geen koolhydraten trainen is extra zwaar. Vergelijk het maar met een diesel motor die opgang moet komen. Om ervoor te zorgen dat de intensiteit van mijn trainingen met deze verandering omhoog gaan ipv omlaag, voeg ik nu de preworkout Bezerk toe voor iedere krachttraining. Bezerk bevat geen calorieen, maar geeft wel een enorme energie en kracht boost waardoor ik harder zal kunnen trainen. Daarnaast moet Bezerk ook gaan zorgen voor een betere pomp en vollere spieren.

Als aanvulling op Bezerk ga ik ook de natuurlijke testosteron booster Myox-H3C toevoegen. Myox-H3C moet gaan zorgen voor meer kracht en beter herstel/ opbouw van de spieren.
Lees hier een uitgebreid artikel over Myox-H3C.

Last but not least, ga ik de laatste 2 weken ook de fatburner Axelamin erbij gebruiken. Een extra steuntje in de rug om die laatste 2 weken toch nog flink wat vet te verbranden.

Zo ziet mijn voedingsschema voor de komende week eruit:


1 tablet
Axelamin met water voor mijn ochtend cardio
45 minuten cardio training op nuchtere maag


Maaltijd 1:

40 gram havermout
50 gram Iso Whey
2 capsules Myox-H3C


Maaltijd 2:

150 gram zalm gebakken of gestoomd (geen vet toegevoegd)
100 gram groente


Maaltijd 3:

200 gram cottage cheese
3 hele eieren


Maaltijd 4:

200 gram pangasius filet
0.5 avocado
200 gram groente


30 minuten voor het trainen Bezerk1 uur krachttraining
(tijdens 1 sqoop Intra Amino)


Maaltijd 5:
(na de krachttraining)
100 gram havermout
50 gram Iso Whey
2 capsules Myox-H3C


Maaltijd 6:

60 gram Ultimate Casein
1 tablet Axelamin


Kcal: 2152/ 251 gram eiwit/ 135 gram koolhydraten/ 69 gram vetDe komende week gaan we er weer hard tegenaan, om volgende week hopelijk weer een goede progressie te kunnen zien in deze lockdown transformatie challenge!

Heb je voorgaande blogs gemist? kun je hier de start bekijken.
En bekijk hier deel 2 van de challenge.

« Back to Blog

Liquid error (layout/theme line 335): Could not find asset snippets/estimated-delivery-days.liquid