Gratis verzending vanaf 20.-

⭐⭐⭐⭐⭐ Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4.9/5 (130 Google reviews)

Lockdown + avondklok transformatie challenge! Deel 2

Lockdown + avondklok transformatie challenge! Deel 2


3 minute read

Hi! Leuk dat je er weer bent, of dat je het de moeite waard vind verder te lezen over mijn verhaal over de Lockdown avondklok transformatie als je net in getuned bent! En als je het eerste voedingsschema gemist heb, kun je hier nog even terug kijken!

Door de heftige sneeuwval was er afgelopen maandag geen krant verkrijgbaar, vandaar even op deze manier..

We zijn inmiddels een week verder en dit is het resultaat:

Lockdown avondklok transformatie

Wat vind je ervan? Het is misschien niet super veel, maar het is natuurlijk ook nog maar een weekje he!
Ik ben tevreden met mijn progressie voor de eerste week, dus normaal gesproken zou ik nu niets aanpassen aan mijn plan en dit nog 2 tot 3 weken doorzetten...

Maarrr..☝🏽We zijn begonnen aan een maand challenge waarbij ik na inmiddels al 21 jaar trainen, mijn shape net wat sneller terug wil krijgen dan eigenlijk gebruikelijk is.Hoe ga ik de komende week weer een zichtbare hoeveelheid vet verliezen waardoor mijn spieren beter zichtbaar zullen worden? 

Cardio verhogen? Calorieen verlagen? 🤔

De cardio is al best flink, met elke dag 45 minuten fietsen voor de tv of hardlopen door de sneeuw! En aangezien ik liever lui dan moe ben wil ik daar dus nog even niks in opvoeren. Mijn voorkeur gaat ernaar uit om de inname van het totaal aantal calorieen dat ik per dag eet te verlagen. Mijn plan is om er 300 calorieen lager te gaan zitten dan afgelopen week. Per dag zou ik nu dan 2200 calorieen gaan eten.

Omdat ik geen spieren wil verliezen moet ik er voor oppassen dat ik ook niet per ongeluk minder eiwitten ga eten. Want stel ik eet minder havermout, dan verdwijnen daar niet alleen koolhydraten, maar ook een klein beetje eiwit dat ik via de havermout binnenkreeg.. Ik ga dus naast het verlagen van mijn koolhydraat en vetbronnen, mijn eiwitbronnen verhogen.

Dit is mijn plan voor de komende week:


45 minuten cardio training op nuchtere maag


Maaltijd 1:
40 gram havermout
50 gram Iso Whey

Maaltijd 2:
150 gram zalm gebakken of gestoomd (geen vet toegevoegd) 
100 gram groente

Maaltijd 3:
200 gram cottage cheese 
3 hele eieren

Maaltijd 4:
200 gram pangasius filet
150 gram zoete aardappel
0.5 avocado
200 gram groente


1 uur krachttraining (tijdens 1 sqoop Intra Amino)

Maaltijd 5: (na de krachttraining)
75 gram havermout
50 gram Iso Whey

Maaltijd 6:
60 gram Ultimate Casein


Kcal: 2187/ 250 gram eiwit/ 148 gram koolhydraten/ 67 gram vet


Hoewel zero dranken (bijvoorbeeld Cola Zero) en thee of zwarte koffie geen effect zouden moeten hebben op mijn uiterlijke progressie hou ik het qua drinken nog steeds bij water. Ik probeer bij elke maaltijd een halve liter water te drinken. Wat betreft kracht trainen is het toch een beetje improviseren steeds. Ik heb een paar gewichtjes thuis, maar het is geen volledige sportschool zoals ik dat gewend ben.
Voor benen vind ik dit een goed schema dat iedereen thuis kan doen zonder in het bezit te zijn van gewichten:

4x15 Squats smal 
4x15 Squats sumo
4x15 per been Bulgarian split squats
4x15 per been Lunges 
4x30 Hiptrust


Ik ga er weer tegenaan om je volgende week weer een kleine progressie te kunnen laten zien!

Heb je eventueel de start gemist? Lees dan hier de blog start en hier voor deel 3

« Back to Blog